Το μόνο που χρειάζεστε είναι τον ειδικό κόφτη λαχανικών, το spiralizer, όπως λέγεται και μπορείτε να φτιάξετε σε μερικές λεπτά ελκυστικά και εξαιρετικά υγιεινά συνοδευτικά για κάθε πιάτο.
Ποια λαχανικά μπορείτε να μετατρέψετε σε “ζυμαρικά”;
Κόκκινη κολοκύθα
Κολοκυθάκια
Γλυκοπατάτα
Λάχανο
Καρότο
Πώς τα μαγειρεύετε;
Πλένετε καλά και κόβετε τα λαχανικά με τον κόφτη. Στη συνέχεια μπορείτε να τα ζεματίσετε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά, ανάλογα με την υφή που θέλετε, να τα στραγγίσετε και να τα σερβίρετε μαζί με το κρέας, το ψάρι ή το κοτόπουλο.
Μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορες μίξεις και να τα φάτε ως σαλάτα μαζί με ελαιόλαδο και αρωματικό βαλσαμικό ξύδι.
Αν δεν σας πειράζει να προσθέσετε λίγα λιπαρά και θερμίδες, αφού τα βράσετε μπορείτε να τα σοτάρετε σε καυτό τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Γιατί να το κάνετε:
Αυξάνετε σημαντικά την πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών ουσιών ενώ μειώνετε την κατανάλωση απλών υδατανθράκων. Επιπλέον, όταν προσέχουμε τη διατροφή μας χρειαζόμαστε ποικιλία και εναλλαγές γεύσεων για να μπορούμε να συνεχίσουμε δυναμικά!
Πηγή: capital.gr