Το ρόδι δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά υγιεινό φρούτο με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, είναι ένας καρπός με σημειολογική σημασία καθώς συμβολίζει την ευημερία και την αφθονία, γι’ αυτό και το έσπαγαν παραδοσιακά οι Έλληνες στο κατώφλι τους την Πρωτοχρονιά. Σήμερα μπορεί να μην το σπάμε στο κατώφλι, στολίζει όμως τις γιορτινές σαλάτες μας, τους δίνει άρωμα και χρώμα. Αν αυτό που σας προβληματίζει είναι το καθάρισμα του ροδιού, σας βρήκαμε την (εύκολη) λύση!
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και διαβάστε τις οδηγίες και θα απολαμβάνετε όλο το χειμώνα σαλάτες και γλυκά με ρόδι!
Ο πρώτος, γρήγορος αλλά πιο “επικίνδυνος” για λεκέδες τρόπος:
Κυλήστε πρώτα το φρούτο στον πάγκο για να απελευθερωθούν πιο εύκολα οι σπόροι του.
Χαράξτε το ρόδι σας στο κέντρο και ανοίξτε το στη μέση.
Κρατήστε κάθε μισό πάνω από ένα μπολ, με τους σπόρους προς τα κάτω, και χτυπήστε το πάνω μέρος του με μια ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας ελαφρά για να ξεκολλήσουν τα σποράκια.
Ο δεύτερος, ασφαλέστερος τρόπος:
Χαράξτε το φλούδι του ροδιού σας σε φέτες.
Βυθίστε το ρόδι σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και μέσα στο νερό καθαρίστε τα σπόρια από τη φλούδα.
Η φλούδα και οι μεμβράνες θα επιπλέουν στο νερό ενώ τα σπόρια θα καθίσουν στον πάτο. Πετάξτε τα σκουπιδάκια και απολαύστε το ρόδι σας σε όποιο συνδυασμό θέλετε. (Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό, πάρτε ιδέες από το παρακάτω βίντεο!)