1. Αρχικά θα πρέπει να αναρωτηθείς αν πραγματικά «πρέπει» να χάσεις αυτά τα τελευταία κιλά. Είναι πολύ πιθανό να παθαίνουμε εμμονή με έναν αριθμό, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία. Εκτός από αυτό που δείχνει η ζυγαριά, είναι σημαντικό να κοιτάξεις τα ρούχα σου, που δείχνουν τις πραγματικές διαστάσεις σου, καθώς και το ποσοστό του λίπους σου (λιπομέτρηση).
2. Κατόπιν θα πρέπει να εξετάσεις μήπως βρίσκεσαι σε ψυχολογικό πλατό, αν δηλαδή έχεις εσύ «κολλήσει» ή βαρεθεί και δεν εφαρμόζεις το διατροφικό πλάνο με τη συνέπεια που απαιτείται.
3. Ένα ημερολόγιο καταγραφής των τροφίμων που καταναλώνεις θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι λογικό πάντως, όσο περνάει ο καιρός, να μειώνεται η διάθεση για προσπάθεια, αλλά ειδικά σε αυτή τη φάση είναι η στιγμή να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου.
4. Αν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και για το πόσο τυπική είσαι, τότε θα πρέπει να αλλάξεις τη διατροφή σου και πιθανώς και την προπόνηση που κάνεις, για να ανανεωθείς τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Αν δε γυμνάζεσαι, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξεκινήσεις, εφόσον χρειάζεσαι κάποιες επιπλέον καύσεις για να διώξεις τα τελευταία κιλά.
5. Μην μπεις σε διαδικασία πολύ εξαντλητικών προγραμμάτων, καθώς αν έχει μειωθεί ο μεταβολισμός σου είναι πιθανόν να τον μειώσεις ακόμα περισσότερο και να προκαλέσεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
6. Άκουσε το σώμα σου και σκέψου μήπως τελικά έχει δίκιο που δεν ανταποκρίνεται και μήπως απλά υπερβάλλεις. Είναι εξάλλου σημαντικό να βρεις ένα βάρος το οποίο να μπορείς να συντηρήσεις χωρίς να βρίσκεσαι διαρκώς σε στέρηση.
Πηγή: shape.gr