Home / Υγεία / Η ημερομηνία λήξης, η ημερομηνία κατανάλωσης των τροφίμων, η ασφάλεια τους και οι αλλοιώσεις τους

Η ημερομηνία λήξης, η ημερομηνία κατανάλωσης των τροφίμων, η ασφάλεια τους και οι αλλοιώσεις τους

ημερομηνία λήξηςτης Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr
Ασφάλεια τροφίμου είναι ευρύτερη έννοια που προσδιορίζει κατάσταση του τροφίμου που δεν προκαλεί βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του καταναλωτή. Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα οφείλονται σε κακή μεταχείριση των τροφίμων, από την στιγμή της αγοράς τους μέχρι την ώρα της κατανάλωσής τους.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα «ληγμένα» τρόφιμα που θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή, τα δεδομένα είναι σαφή: άλλο πράγμα η ημερομηνία λήξης (expiry date) και άλλο πράγμα η προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης (best before). Σε όλα τα τρόφιμα, αναγράφονται δύο κατηγοριών ημερομηνίες. Αυτή των ευπαθών προϊόντων, για την οποία οι καταναλωτικές οργανώσεις δεν αλλάζουν στάση και αυτή που αφορά στην «ημερομηνία κατανάλωσης κατά προτίμηση πριν…», που ορίζει μέρα/μήνα/έτος για τη λήξη του προϊόντος ή μήνα/έτος ή μόνο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ > >

Διαβάστε επίσης

Τα τρόφιμα που καταστρέφουν τα δόντια μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε [εικόνες]

Τα τρόφιμα που καταστρέφουν τα δόντια μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε [εικόνες]

Το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος και η τακτική εξέταση είναι ζωτικής …

Αφήστε μια απάντηση