Home / Διατροφή / Γαστρονομία, Μαγειρική, μετατρέποντας την τροφή σε απόλαυση..
Γαστρονομία, Μαγειρική, μετατρέποντας την τροφή σε απόλαυση..

Γαστρονομία, Μαγειρική, μετατρέποντας την τροφή σε απόλαυση..

Γαστρονομία, Μαγειρική, μετατρέποντας την τροφή σε απόλαυση..Η παγκόσμια λέξη γαστρονομία προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις γαστέρα και νόμος. Η γαστρονομία αποτελεί τέχνη υψηλής μαγειρικής, μέσα από τη γαστρονομία κατανοείται το σύνολο των κανόνων για την επιλογή και τη χρήση των κατάλληλων υλικών, έτσι στοχεύεται η παρασκευή εδεσμάτων που αυξάνουν την οπτική και γευστική απόλαυση.

Η γευστική απόλαυση αποτελεί αποτέλεσμα ικανοποίησης όπως τη νιώθουμε όταν καταναλώνουμε ή έχουμε ήδη καταναλώσει την τροφή, δηλαδή κάτι που είναι ασφαλές, θρεπτικό και εύπεπτο. Αυτές τις 3 ιδιότητες τις αντιλαμβανόμαστε χάρη στην όσφρηση, τη γεύση και την αφή. Η μυρωδιά είναι ένδειξη καταλληλότητας και ασφάλειας των τροφίμων, η μαλακότητα είναι ένδειξη του εύπεπτου, ενώ η θρεπτικότητα προκύπτει από την παρουσία ή όχι των θρεπτικών συστατικών (σάκχαρα, πρωτεΐνες, λίπη, μέταλλα, βιταμίνες, νερό). Συνήθως είναι νόστιμο το φαγητό όταν συνυπάρχουν τα σάκχαρα, τα λίπη και οι πρωτεΐνες, μια συνύπαρξη που διαπιστώνεται από τα αρώματα, τη γεύση και οδηγεί σε μηνύματα (απόλαυσης) από τον εγκέφαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ > >

Διαβάστε επίσης

Τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια μπορεί να αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο παγκοσμίως έως το 2030

Τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια μπορεί να αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο παγκοσμίως έως το 2030

Τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια μπορεί να αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο σε ολόκληρο …

Αφήστε μια απάντηση