Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πιο συχνή αιτία θανάτου – 29,6% του συνολικού αριθμού θανάτων στην χώρα …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Καλοφαγάδες οι αρχαίοι Ελληνες, με προτίμηση στα μπαρμπούνια και τα χέλια
Καλοφαγάδες, με προτίμηση στα μεγάλα φρέσκα ψάρια, αν και πανάκριβα και προνόμιο των πλουσίων, ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, που αγαπούσαν ιδιαίτερα τα μπαρμπούνια, τα χέλια και τους τόνους. Την ιχθυοφαγία στην αρχαία Ελλάδα μελετάει η ζωο-αρχαιολόγος στο Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας για την Ανατολική Κρήτη και συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας …
ΠερισσότεραΟι 6 τροφές που αποτελούν κρυφές πηγές νατρίου και σου προκαλούν φούσκωμα χωρίς να το καταλαβαίνεις
Το αλάτι το αγαπάμε πολύ στο φαγητό. Δίνει μοναδική γεύση στα πιάτα μας. Δεν ξεχνάμε όμως τα προβλήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει. Πρησμένο στομάχι και αφυδάτωση. Ξέρουμε πάνω-κάτω ποιες τροφές περιέχουν το περισσότερο αλάτι, ωστόσο, υπάρχουν πολλές κρυφές πηγές νατρίου που μπορεί να μας φουσκώσουν χωρίς να το περιμένουμε. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα …
ΠερισσότεραΦράουλα, ένα φάρμακο για το στομάχι;
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποφέρουν από τη νόσο του Crohn (morbus crohn), μία χρόνια φλεγμονή, κατά την οποία το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στον γαστρεντερικό σωλήνα. Εξίσου διαδεδομένη και με παρεμφερή συμπτώματα είναι η ελκώδης κολίτιδα (colitis ulcerosa). Και στις δύο περιπτώσεις προκαλούνται χρόνιες και …
ΠερισσότεραΚελυφωτά φιστίκια ή Φυστίκια Αιγίνης, σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό σε καρδιά, χοληστερίνη, μάτια, αδυνάτισμα
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα. Ανατρέχοντας στη θρεπτική τους αξία βλέπουμε ότι αποτελούν από τα λίγα τρόφιμα, τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Η φιστικιά (pistachio) είναι …
ΠερισσότεραΝέα μελέτη του Harvard: Αυτοί οι τέσσερις υδατάνθρακες σε βοηθούν να ζεις περισσότερο
Αλλη μια έρευνα έρχεται για να αποδείξει ότι το να αποκλείσεις ολόκληρες διατροφικές ομάδες από το διατροφολόγιό σου μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία σου. Μπορεί ακόμα και να σου μειώσει τα χρόνια ζωής. Μέτρον άριστον: κάθε διατροφική ομάδα έχει τα δικά της οφέλη στον οργανισμό μας και καταναλώνοντας …
ΠερισσότεραΗ κατανάλωση πολλών ψαριών, ιδίως λιπαρών, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού
Οι έγκυες που τρώνε πολλά ψάρια, ιδίως λιπαρά, έχουν μειωμένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (που υπάρχουν στα ψάρια) κατά το πρώτο δεύτερο και δεύτερο τρίμηνο της κύησης, έχουν περίπου δεκαπλάσια πιθανότητα …
ΠερισσότεραΠεπόνι, φρούτο που δεν παχαίνει, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, βοηθά στο αδυνάτισμα
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος, medlabnews.gr Χρυσαφένια, νόστιμα και αρωματικά τα πεπόνια συναγωνίζονται τα καρπούζια για τον τίτλο βασιλιά των φρούτων το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες πεπονιών, που ξεχωρίζουν από το χρώμα του φλoιού, από το σχήμα ή από το βάρος. Τα cantaloupe ή “muskmelon”, όπως και οι άλλες ποικιλίες πεπονιού, είναι μέλη …
ΠερισσότεραΟι θερμίδες που έχει ένα παγωτό ανάλογα με τη γεύση του
Μικροί και μεγάλοι αναζητούν το καλοκαίρι λίγη δροσιά και απόλαυση σε μία μπάλα παγωτό. Είτε τυποποιημένο είτε χύμα, το παγωτό εκτός από την απόλαυση της γεύσης, δίνει και κάποιες θερμίδες περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα με τη γεύση. Δείτε παρακάτω πόσες θερμίδες δίνει κάθε γεύση ανά μερίδα. Παγωτό σοκολάτα με αμύγδαλα …
ΠερισσότεραΤρεις λόγοι για να βάλετε την κανέλα στη διατροφή σας
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το βασικό κλειδί για έναν υγιή οργανισμό. Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μπορούν να ωφελήσουν ή να βλάψουν αντίστοιχα, ανάλογα και με τις ποσότητες στις οποίες τις προσλαμβάνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μπαχαρικά τα οποία μπορούν να μας ωφελήσουν με πολλούς …
ΠερισσότεραΤα ιδανικά σνακ που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά -Eξυπνα και υγιεινά
Πάντα ψάχνουμε και θα ψάχνουμε τρόπους να χάσουμε τα περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν. Αυτό που θέλουμε κυρίως, όσο δύσκολο και αν είναι, είναι να βρούμε έναν τρόπο να χάσουμε βάρος εύκολα και γρήγορα και χωρίς να στερηθούμε. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μερικά σνακ. Ακριβώς, έξυπνα, μικρά σνακ, που μπορείς να τρως ανάμεσα στα γεύματα, …
ΠερισσότεραΤρεις top ενυδατικές τροφές του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου η ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η αφυδάτωση είναι επιβλαβής για την υγεία και συνδέεται με ευρύ φάσμα δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η κόπωση, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά προβλήματα, οι μυϊκές κράμπες και η υπόταση. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και υπάρχουν κάποιες …
ΠερισσότεραΤρεις top ενυδατικές τροφές του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου η ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η αφυδάτωση είναι επιβλαβής για την υγεία και συνδέεται με ευρύ φάσμα δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η κόπωση, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά προβλήματα, οι μυϊκές κράμπες και η υπόταση. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και υπάρχουν κάποιες …
ΠερισσότεραΤα οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό
Η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα είναι από τα γλυκά που έχει διχάσει περισσότερο. Από τη μία είναι συνδεδεμένη με μία σειρά από αρνητικές επιπτώσεις, όπως η πρόκληση βλαβών στα δόντια (τερηδόνα) και η εκδήλωση ακμής στο πρόσωπο. Επίσης, έχει συνδεθεί με την αύξηση του βάρους, λόγω των υψηλών θερμίδων, …
ΠερισσότεραΠου χρησιμεύει στον οργανισμό μας η βιταμίνη D; Τι προκαλεί η έλλειψή της; Σε ποιες τροφές βρίσκεται;
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που συντίθεται στο σώμα μας. Η Βιταμίνη D έχει εξαιρετικά μεγάλη αξία για τον οργανισμό. Είναι γνωστό ότι προστατεύει τα οστά από τα κατάγματα και την οστεοπόρωση αλλά έχει ρόλο κλειδί και σε πολλές άλλες παθήσεις όπως η φυματίωση, …
Περισσότερα