Το Milo είναι ένα ρόφημα που επινόησε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ο Αυστραλός Τόμας Μέιν, για να αντιμετωπίσει προβλήματα υποσιτισμού του πληθυσμού στους Αντίποδες τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης. Τα δύσκολα χρόνια. Οι Αυστραλοί το ερωτεύτηκαν! Έγινε το εμβληματικό ρόφημά τους. Τώρα, προς τιμήν του, θα ανεγείρουν μια …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Ερευνα αποκαλύπτει το μπαχαρικό που επιταχύνει το μεταβολισμό
Υπάρχουν φαγητά και, φυσικά, ροφήματα που δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς αυτό το μπαχαρικό που, χάρη στο γλυκό χαρακτηριστικό του άρωμα, ευφραίνει τη διατροφική μας καθημερινότητα έχει ακόμα μια ευεργετική ιδιότητα. Μπαίνει στον καφέ, στη ζεστή σοκολάτα, στα λικέρ. Ταιριάζει πολύ με τα κοκκινιστά φαγητά με κρέας όπως κιμάς, μοσχαράκι, αλλά χρησιμοποιείται και …
ΠερισσότεραΔιατροφικά ατοπήματα, που μας παχαίνουν και κάνουν κακό στην υγεία μας
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr Είναι γνωστό πως η διατροφή μας επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής μας. Όσο πιο γρήγοροι οι ρυθμοί, τόσο πιθανότερο θα είναι να μην προσέχουμε την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού μας. Για κάποιο λόγο το μυαλό μας αρνείται να συμβιβαστεί, να συμμορφωθεί και να αλλάξει …
ΠερισσότεραΔεν θα πιστεύετε την θρεπτική αξία του μπρόκολου
Το μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.α. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας σε άρθρο στην …
ΠερισσότεραΗ λαχταριστή τροφή που δεν περιμέναμε ποτέ ότι πρέπει να τρώμε για πρωινό
Το πρωινό ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να διαλέγουμε τις σωστές και πιο θρεπτικές τροφές που θα μας δώσουν ενέργεια για όλη τη μέρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι οι πιο… υγιεινές, όπως φαίνεται από μια νέα έρευνα από …
ΠερισσότεραΘα φάτε μπακαλιάρο σκορδαλιά; Το σκόρδο είναι φάρμακο για την καρδιά, την πίεση και ο μπακαλιάρος ιδιαίτερης διατροφικής αξίας
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού. Μία από αυτές τις γιορτές είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, όπου παραδοσιακά συνηθίζεται εκείνη την ημέρα να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Η δεύτερη …
ΠερισσότεραΑυτό είναι το πιο κατάλληλο απογευματινό σνακ για τα παιδιά
Τα ενδιάμεσα σνακ είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά καθώς τα εφοδιάζουν με ενέργεια ανάμεσα στα κυρίως γεύματα. Και ειδικά όταν επιστρέφουν από το σχολείο κουρασμένα, πάντα ζητούν κάτι να φάνε τις απογευματινές ώρες. Το απόγευμα συνήθως είναι η ώρα που τα παιδιά έχουν τη τάση να τσιμπολογάνε είτε γιατί πεινάνε, είτε …
ΠερισσότεραΗ διατροφική αξία του αβγού στη παιδική διατροφή
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα συστατικά, το αβγό είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο και δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο των παιδιών. Ειδικότερα, τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, «καλά» λιπαρά, βιταμίνες Α και D, βιταμίνη Β12, φυλλικό οξύ, βιοτίνη, φώσφορο, σελήνιο και ιώδιο, τα οποία είναι απαραίτητα …
ΠερισσότεραΗ διατροφική αξία της σουπιάς
Η διατροφική αξία της σουπιάς δε θα πρέπει να περνά απαρατήρητη, καθώς διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Οι σουπιές ανήκουν στα κεφαλόποδα μαζί με το καλαμάρι και το χταπόδι και αποτελούν μια επιλογή που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τη διάρκεια της νηστείας. Αρχικά, οι …
ΠερισσότεραΤρεις λόγοι για να τρώτε γιαούρτι
Ίσως έχετε ακούσει πολλές φορές ότι το γιαούρτι έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και ότι είναι καλό να προσλαμβάνετε μερικές μερίδες την εβδομάδα. Πράγματι, το γιαούρτι είναι μια υγιεινή, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Παρασκευάζεται από γάλα που πήζει και ζυμώνεται με τη βοήθεια …
ΠερισσότεραAshwagandha: Το αρχαίο super βότανο που βοηθά στη μείωση του στρες
Τα βότανα είναι πολύ σημαντικά στη ζωή μας, καθώς εκτός από το φαγητό, είναι χρήσιμα και για την υγεία μας. Υπάρχει μια κατηγορία βοτάνων που ονομάζονται προσαρμογόνα και είναι ωφέλιμα στην ευεξία του σώματος αλλά και της ψυχής μας. Τα προσαρμογόνα είναι βότανα, φυτά και μύκητες που χρησιμοποιούνται για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Ονομάζονται έτσι …
ΠερισσότεραΝιώθεις πρησμένη; Αυτές είναι οι τροφές που σου προκαλούν φούσκωμα
Πολλές φορές νιώθουμε φουσκωμένοι. Είτε από το φαγητό, είτε για λίγο είτε για πολύ ώρα. Υπάρχουν πολλές αιτίες για τα φουσκώματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφή μας και τις τροφές που επιλέγουμε να φάμε. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές αντιδράσεις σε κάθε τροφή. Οι τροφές που …
ΠερισσότεραΤα πράσινα φυλλώδη λαχανικά υπόσχονται γερό μυαλό
Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν καθημερινά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και η λαχανίδα, παρουσιάζουν πιο αργή εξασθένιση της νοητικής λειτουργίας. Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Neurology. Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 960 ηλικιωμένους, ηλικίας 81 ετών κατά μέσο όρο, …
ΠερισσότεραΨύξη, στραβολαίμιασμα, πιάσιμο. Σημεία πυροδότησης πόνου. Μπορεί να βοηθήσει η σωστή διατροφή στην πρόληψη;
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr Όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε χρησιμοποιήσει φράσεις όπως ‘πιάστηκα’, ‘στραβοκοιμήθηκα’ ή ‘έπαθα ψύξη’! Όλοι μας έχουμε νιώσει έναν πόνο στην πλάτη μας για μέρες ή έναν επίμονο πονοκέφαλο όπου έχουμε την ανάγκη ενός αγγίγματος ή μιας πίεσης για να ανακουφιστούμε. Τι είναι αυτό που …
ΠερισσότεραΠόσα αυγά επιτρέπεται να τρώτε ανά εβδομάδα
Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη. Ωστόσο, έχουν μια κακή φήμη, επειδή οι κρόκοι είναι πλούσιοι σε χοληστερόλη. Ο ρόλος της χοληστερόλης Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα αυξάνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο. Αλλά δεν …
Περισσότερα