Οι χυμοί φρούτων θεωρούνται μια υγιεινή επιλογή και σίγουρα προτιμότερη έναντι άλλων ροφημάτων, όπως για παράδειγμα τα αναψυκτικά, που περιέχουν αυξημένα ποσά ζάχαρης και θερμίδων. Πράγματι, ένας φρεσκοστυμμένος χυμός προσφέρει ενυδάτωση και την πλειοψηφία των μικροθρεπτικών συστατικών των φρούτων και μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική, όταν η κατανάλωση φρέσκων …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Aυτό είναι το απόλυτο μυστικό για να μην μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καρπούς. Φουλ στις βιταμίνες, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά, φροντίζει την υγεία και την ομορφιά μας. Από τα μαλλιά, μέχρι το δέρμα και την καρδιά μας, έχεις πάρα μα πάρα πολλούς λόγους να καταναλώνεις καθημερινά αβοκάντο. Άλλωστε η βουτυρένια υφή του …
ΠερισσότεραΑυτά τα 8 εξωτικά φρούτα της ελληνικής αγοράς είναι όπλα για δυνατό οργανισμό
Η φύση μας παρέχει ένα «οπλοστάσιο» για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και δυνατό σώμα. Το να είσαι και να παραμένεις υγιής μπορεί να είναι πιο εύκολο και απλό από ό,τι νομίζεις. Χρειάζεται απλώς να αλλάξεις ορισμένες από τις καθημερινές συνήθειές σου: να σταματήσεις να τρέφεσαι με ό,τι επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου …
ΠερισσότεραΤροφές που «σκοτώνουν» τη σεξουαλική ζωή
Το τι επιλέγουμε να φάμε καθημερινά, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε, επηρεάζει την καθημερινότητά μας και διάφορους τομείς αυτής όπως επίσης και τη σεξουαλική μας υγεία. Ενίοτε μια κακή διατροφή αυξάνονει τις πιθανότητες για προβλήματα όπως η στειρότητα, η στυτική δυσλειτουργία και η πεσμένη λίμπιντο. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τροφές …
ΠερισσότεραΟι τροφές που ανακουφίζουν από τους πόνους περιόδου
Ορισμένοι διατροφικοί παράγοντες πιθανόν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσμηνόρροιας, όπως αποκαλύπτουν ερευνητικά δεδομένα από πρόσφατες επιστημονικές μελέτες. Η δυσμηνόρροια είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ο όρος αυτός, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους λεγόμενους πόνους περιόδου, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι …
ΠερισσότεραΠόσο αλάτι χρειαζόμαστε καθημερινά
Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν είναι πανάκεια για την υγεία μας, αν δεν είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι που χρησιμοποιούμε για να τα νοστιμίσουμε. Εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού, περίπου 32% των ενηλίκων στις Η.Π.Α. και το ¼ των ενηλίκων στη Μ. Βρετανία έχουν ψηλή πίεση, κάτι που …
Περισσότερα«Οι εννέα στους δέκα ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα κιλά που έχασαν»
«Ως επιστημονική κοινότητα θα λέγαμε ότι μάλλον δεν έχουμε καταφέρει και πολλά πράγματα στο χώρο της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, καθώς οι εννέα στους δέκα ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα κιλά που έχασαν». Την καθόλου αισιόδοξη διαπίστωση κάνει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο 104.9 …
ΠερισσότεραΤι είναι η διαλείπουσα νηστεία και γιατί πρέπει να την αποφύγουμε
Νέες τάσεις στις δίαιτες εμφανίζονται συνεχώς τόσο ηλεκτρονικά όσο και σε διάφορα έντυπα διατροφής. Μια από αυτές, που είναι πολύ δημοφιλής τελευταία, είναι η διαλείπουσα ή διακοπτόμενη νηστεία. Τι είναι αυτό το νέο είδος δίαιτας και πόσο καλή και αποτελεσματική μπορεί να είναι; Ακόμη, είναι ασφαλής για την υγεία και το σώμα μας; …
ΠερισσότεραΟι ξηροί καρποί βοηθάνε στην επιβίωση από καρκίνο του εντέρου
Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και τρίτου σταδίου, και οι οποίοι τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να επιδεινωθεί ο καρκίνος τους και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής τον Τσαρλς …
ΠερισσότεραΟ ρόλος των ω-3 λιπαρών οξέων στην πρόληψη του καρκίνου
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια πιθανόν να είναι πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη του καρκίνου, συγκριτικά με εκείνα που προέρχονται από φυτικές πηγές, όπως ο λιναρόσπορος και άλλα έλαια. Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutritional Biochemistry. Τα ω-3 λιπαρά οξέα απαντώνται …
ΠερισσότεραΤο κάλιο και η σημασία του στον οργανισμό
Απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, το κάλιο ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών του σώματος. Επιπλέον, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του νευρομυϊκού συστήματος, τη ρύθμιση του pH του αίματος, καθώς και την υγεία των νεφρών και των οστών. Από την άλλη, συνδέεται στενά με την υγεία …
ΠερισσότεραΤα τρόφιμα που έχεις στο ντουλάπι και πρέπει να αντικαταστήσεις με την υγιεινή εκδοχή τους
Πολλές διατροφικές συνήθειες που έχουμε δεν είναι και τόσο υγιεινές. Ωστόσο, προσπαθούμε να προσαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας τροφές που μας κάνουν περισσότερο καλό και να αφήσουμε άλλες που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Υπάρχουν κάποιες τροφές που ίσως να έχουμε στα ντουλάπια μας και θα μπορούσαμε να τις αντικαταστήσουμε …
ΠερισσότεραΑυτές είναι 10 τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη μας σύμφωνα με την επιστήμη
Υπάρχουν τροφές που βοηθούν το μυαλό μας να είναι υγιές και διαυγές και παράλληλα μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ. «Το στρες, οι καθημερινοί κίνδυνοι, τα γηρατειά, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ότι τρώμε μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη», αναφέρει η ειδικός Monica Auslander. «Η λοίμωξη απελευθερώνει μια αλληλουχία ενώσεων που ονομάζονται …
ΠερισσότεραΓλυκόριζα για καταρροή, βήχα, βρογχίτιδα, για φρέσκια αναπνοή, καούρες, έλκος, δυσπεψία, ευερέθιστο έντερο, υπόταση, αλλά και μελαγχολία
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr Η γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra) έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση στον στρεπτόκοκκο (Streptococcus mutans) και το μυκοβακτήριδιο (Mycobacterium smegmatis), ακόμα και στο σταφυλόκοκκο που είναι ανθεκτικός στα αντιβιοτικά. Έχει θετική δράση σε βρογχική καταρροή, βρογχίτιδα, πνευμονία και βήχα. (Staphylococcusaureus) Η γλυκόριζα, Glycyrrhiza glabra (γλυκύρριζα η λεία, ρεγκολίτσα και …
ΠερισσότεραΤοξικούς κινδύνους κρύβει το φασκόμηλο
Το φασκόμηλο είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα μας, ιδίως ως αφέψημα το χειμώνα, και πολλοί άνθρωποι το πίνουν συστηματικά, επειδή το θεωρούν την «πανάκεια» της ελληνικής χλωρίδας για διάφορες παθήσεις. Όμως ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) προειδοποιούν ότι πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός και να μην κάνει κατάχρηση του …
Περισσότερα