Η κύρια πηγή τροφικής δηλητηρίασης παραμένει το σπίτι παρά το γεγονός ότι φοβόμαστε περισσότερο για όσα καταναλώνουμε έξω από αυτό. Τα βακτηρίδια που σχετίζονται με τις τροφογενείς ασθένειες είναι κυρίως η σαλμονέλα, το εσερίχια κόλι και το καµπυλοβακτηρίδιο. Οι καταναλωτές, ενώ κατά ένα μεγάλο μέρος είναι ενήμεροι για τα ζητήματα …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Σταφύλια με σημαντική διατροφική αξία, αντικαρκινικές, αντιγηραντικές ιδιότητες. Μύθος ότι το σταφύλι παχαίνει
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Άμεσα συνδεδεμένο με την καλοκαιρινή διατροφή, το σταφύλι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα των Ελλήνων, τόσο λόγω της δροσιστικής και ιδιαίτερης γεύσης του, όσο και λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας. Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis …
ΠερισσότεραΠώς θα διαλέξετε το πιο γλυκό καρπούζι
Είναι το φρούτο που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με το καλοκαίρι! Πολλές φορές όμως το κόψιμο του καρπουζιού επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και απογοήτευση – όποιος έχει μεταφέρει ένα βαρύ καρπούζι μέσα στη ζέστη, προσμένοντας στη δροσερή του απόλαυση και κόβοντάς το το έχει πετάξει, αντιλαμβάνεται ακριβώς για ποιο πράγμα …
ΠερισσότεραΗ μπίρα, η μαγιά της και η διατροφική της αξία. Παχαίνει η μπύρα και πόσο μύθος είναι η μπιροκοιλιά;
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr Η μπίρα (το σωστό είναι με ι και όχι με υ) είναι ένα αλκοολούχο ποτό με περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα. Η αλκοόλη καθώς και το διοξείδιο του άνθρακα προέρχονται από την φυσική διαδικασία της ζύμωσης. Ο ζύθος και η τέχνη της ζυθοποιίας είναι γνωστά στον …
ΠερισσότεραΈτσι θα παραμείνουν τα τυριά στο ψυγείο φρέσκα
Το τυρί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι. Για να κρατήσετε το τυρί σας φρέσκο για όσο χρονικό διάστημα είναι ανθρωπίνως δυνατό, δείτε τι μπορείτε να αποφύγετε και τι να ακολουθήσετε από εδώ και στο εξής. 1. Ποτέ μην τυλίγεται τα τυριά …
ΠερισσότεραΠώς να χορταίνετε όταν βρίσκεστε σε δίαιτα
Καθοριστικό παράγοντα για την πορεία ενός προγράμματος απώλειας βάρους αποτελεί η ικανοποίηση του αισθήματος πείνας. Και αυτό γιατί, όσο πιο έντονη πείνα αισθάνεται το άτομο, τόσο πιο δύσκολο είναι να ακολουθήσει τη δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, η επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια, προσφέροντας …
ΠερισσότεραΓιατί δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ
Μια συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι να τρώνε αργά το βράδυ και μάλιστα φαγητά με αρκετά λίπα και θερμίδες. Εκτός από το ότι αυτό ευθύνεται για τον δείκτη της ζυγαριάς που ανεβαίνει, επιπλέον έχει και άλλες επιπτώσεις στην υγεία μας. Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα, όταν …
ΠερισσότεραΤρεις τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα
Η υγιής και λαμπερή επιδερμίδα είναι αποτελέσμα πολλών παραγόντων και μεταξύ αυτών, σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή. Οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την επιδερμίδα μας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να επιλέγουμε τροφές που κρατούν υγιές το δέρμα …
ΠερισσότεραΓνωρίστε τα οφέλη της βιταμίνης Κ
Αν και όχι τόσο γνωστή, η βιταμίνη Κ είναι μια από τις σημαντικότερες βιταμίνες, καθώς σχετίζεται με πολλές λειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Ίσως η σημαντικότερη είναι η συμμετοχή της στην πήξη του αίματος. Χωρίς αυτήν το αίμα δεν πήζει και για αυτό η έλλειψή της σχετίζεται με αιμορραγίες. Επίσης, η …
ΠερισσότεραΦυστικοβούτυρο: Το πιο γευστικό superfood
Φυστικοβούτυρο: Μια από τις πιο απολαυστικές υπερτροφές, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία! Η έρευνα, η αρθρογραφία και γενικά η πληροφορία γύρω από τη διατροφή συνηθίζει να εστιάζει στα θρεπτικά συστατικά των τροφών αλλά και στην επίδραση που έχει η κατανάλωσή τους στην υγεία μας. Όμως θα πρέπει …
ΠερισσότεραΝα πιείτε δεύτερο καφέ ή καλύτερα όχι;
Συνήθως όταν μιλάμε για τον καφέ, μιλάμε για περιορισμούς. Αυτή τη φορά όμως η επιστήμη είναι υπέρ των φανατικών του καφέ! Αν μελετήσουμε τις πρόσφατες έρευνες θα διαπιστώσουμε ότι ο αγαπημένος μας καφές μπορεί να μειώνει την κατάθλιψη αλλά και τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, να μας προστατεύει από την άνοιααλλά και την παχυσαρκία. Έρευνα από την Αμερικανική …
ΠερισσότεραΠιείτε κρασί… στην υγεία του εγκεφάλου σας!
Φαίνεται πως τα οφέλη του κρασιού δεν περιορίζονται στην προστασία του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Η επιστήμη αρχίζει να κατανοεί το μηχανισμού με τον οποίο η κατανάλωση κρασιού –πάντα με μέτρο- διατηρεί υγιή τον εγκέφαλό μας, καθυστερώντας πιθανότατα την εξέλιξη διανοητικών διαταραχών όπως η νόσος του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. Η ευεργετική επίδραση του κρασιού …
ΠερισσότεραΒάλτε κάπαρη στο φαγητό σας. Είναι μεγάλης διατροφικής αξίας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Η κάπαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση, που ευδοκιμεί πάνω στις πέτρες, στα βράχια και τους γκρεμούς και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, μας δίνει με τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τα φύλλα του …
ΠερισσότεραΤι κοινό έχουν η ντομάτα και το καρπούζι;
Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον κόσμο και αυτό είναι ένα προνόμιο, εξαιρετικά ωφέλιμο για την ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κρύβει κινδύνους, με τους ερεθισμούς και τον καρκίνο του δέρματος να είναι οι σοβαρότεροι. Τα αντηλιακά είναι μία …
ΠερισσότεραΤρία πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή όταν έχει ζέστη
Οι υψηλές θερμοκρασίες, μας ταλαιπωρούν σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι και ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα είναι η διατροφή μας. Το τι τρώμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας τη ζέστη, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένες συμβουλές. Δείτε …
Περισσότερα