Το κολατσιό και το απογευματινό σνακ των παιδιών θέλετε να συνδυάζουν θρεπτική αξία, νοστιμιά αλλά και ποικιλία που δε θα τα κάνει να βαριούνται. Φρούτα, γάλα, γιαούρτι, τοστ ή δημητριακά ολικής άλεσης μπορούν να αποτελέσουν υγιεινές και ισορροπημένες επιλογές για τα ενδιάμεσα γεύματα των παιδιών, προσφέροντας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Η άγνωστη παυσίπονη δράση του καφέ
Πολλές φορές, ένα φλυτζάνι του καφέ μοιάζει ιδανικό για να μας δώσει ενέργεια, ειδικά όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά. Εκτός όμως από αυτή την ιδιότητα, δηλαδή να μας γεμίζει ενέργει, ο καφές έχει και ένα άλλο αναπάντεχο όφελος: σύμφωνα με νέα έρευνα καθώς η καφεΐνη μπορεί να αμβλύνει τον πόνο. …
ΠερισσότεραΠολύ σημαντική η εξέταση του φωσφορου στο αίμα. Τι δείχνει η αύξηση και τι η μείωση; Τροφές που περιέχουν φωσφορο
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Ο φώσφορος είναι ένα ιχνοστοιχείο που υπάρχει σε κάθε κύτταρο και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και τη διατήρηση της ζωής και είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε ζωντανό οργανισμό και όχι μόνο για τον άνθρωπο. Ο φώσφορος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των οστών και των δοντιών, στην ανάπτυξη, στη συντήρηση και στην επισκευή των κυττάρων και των ιστών, στην ομαλή λειτουργία των νεφρών, των μυών, της καρδιάς, του νευρικού ιστού, του μεταβολισμού του σώματος. Ένα μεγάλο ποσό του συνολικού …
ΠερισσότεραΗ αυξημένη κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
Η αυξημένη κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα οστικής πυκνότητας και χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Osteoporosis International. Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1.057 γυναίκες και 763 άνδρες, που υποβλήθηκαν σε μέτρηση …
ΠερισσότεραΤρία πράγματα που θα σας συμβούν αν κόψετε τη ζάχαρη
Το να βγάλει κάποιος από τη διατροφή του τη ζάχαρη μπορεί να μην είναι πολύ εύκολη υπόθεση αλλά το αποτέλεσμα για τον οργανισμό θα είναι πολύ ευεργετικό. Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να μην καταναλώνουν περισσότερες από 6 κουταλιές του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα και στους άντρες 9. Πρόσθετη …
ΠερισσότεραΤο μπαχαρικό που είναι θησαυρός για την υγεία
Πολλά μπαχαρικά είναι, σύμφωνα με έρευνες, ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία καθώς προστατεύουν από διάφορες παθήσεις. Ένα από αυτά, αποτελεί κυριολεκτικά θησαυρό για τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά δίνοντας μια πολύ νόστιμη γεύση. Ερευνητές, πλέον αποκαλύπτουν και τα άλλα οφέλη του. Ο λόγος για τον κουρκουμά. Ο κουρκουμάς …
ΠερισσότεραΜειώστε το σάκχαρο με βρώμη
Η υψηλή διατροφική αξία της βρώμης την καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή δημητριακά που επιλέγει το καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος, δεν είναι άλλος από τις ευεργετικές ιδιότητες που φαίνεται ότι διαθέτει καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και …
ΠερισσότεραΕλκώδης κολίτιδα και διατροφή. Η σημασία του άγχους και της άσκησης
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD), που προκαλεί χρόνια φλεγμονή του παχέος εντέρου, χαρακτηρίζεται από κοιλιακό άλγος και διάρροια. Όπως στη νόσο νόσο του Crohn, που είναι μια άλλη κοινή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, η ελκώδης κολίτιδα μπορεί να είναι εξουθενωτική …
ΠερισσότεραΤα υγιή άτομα δεν πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη
Η πρόσληψη γλουτένης δε συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου σε άτομα που δεν πάσχουν από κοιλιοκάκη δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal. Επιπλέον, οι επιστήμονες υποθέτουν πως ο περιορισμός της κατανάλωσης γλουτένης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε υγιή …
ΠερισσότεραΚΕΡΑΣΙ. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ
της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Η καταπολέμηση της αϋπνίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην σύγχρονη κοινωνία, καθώς ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από αυτήν και ένας στους πέντε δεν κατορθώνει να μείνει αποκοιμισμένος επί περισσότερες από 5 ώρες κάθε βράδυ. Έχει βρεθεί ότι ένα ποτήρι χυμό κερασιού …
ΠερισσότεραΤρεις διατροφικές συνήθειες που σας κλέβουν την ενέργεια
Κακός ύπνος και αυξημένες υποχρεώσεις είναι οι συνήθεις ύποπτποι που σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια. Οι διατροφικές σας επιλογές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την ενεργητικότητά σας. Υπάρχουν, λοιπόν διάφορες διατροφικές συνήθειες που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια. …
ΠερισσότεραΑρακάς για την χοληστερίνη, την πίεση, την δυσκοιλιότητα αλλά και την προστασία του στομάχου από τον καρκίνο
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Κατάγεται από την Άπω Ανατολή( Ινδία, Κίνα). Στην Ελλάδα είναι γνωστό ως Πίσον ή Πίσος από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα και αναφέρεται από τον Θεόφραστο και σε συγγράμματα. Οι Προέλληνες χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή γλώσσα για τον αρακά τη λέξη «αρακός». Ιδιαίτερα …
ΠερισσότεραΗ σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αρρυθμίας της καρδιάς
Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων σοκολάτας σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να διαγνωσθεί ένας άνθρωπος με κολπική μαρμαρυγή, μια συχνή και επικίνδυνη μορφή καρδιακής αρρυθμίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικακο-δανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Μοστόφσκι του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν …
ΠερισσότεραΗ ημερομηνία λήξης και κατανάλωσης των τροφίμων και πώς συνδέονται με την ασφάλεια και τις αλλοιώσεις τους
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Ασφάλεια τροφίμου είναι ευρύτερη έννοια που προσδιορίζει κατάσταση του τροφίμου που δεν προκαλεί βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του καταναλωτή. Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα οφείλονται σε κακή μεταχείριση των τροφίμων, από την στιγμή της αγοράς τους …
ΠερισσότεραΟι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι κάθε μέρα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση
Οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι κάθε μέρα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση, σύμφωνα με μια νέα ιρλανδική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ της Ιατρικής Σχολής του Κολεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα οστεοπόρωσης “Osteoporosis International”, σύμφωνα με τους …
Περισσότερα