Home / Διατροφήpage 37

Διατροφή

Οι 5 τροφές που μειώνουν φυσικά τη χοληστερόλη

Οι 5 τροφές που μειώνουν φυσικά τη χοληστερόλη

Οι ειδικοί αρχίζουν να συμφωνούν πως η χοληστερόλη που παίρνουμε από τη διατροφή, π.χ. τους κρόκους των αβγών και τα θαλασσινά, δεν αυξάνει τη χοληστερίνη στο αίμα. Αυτό όμως που ξέρουν με βεβαιότητα είναι πως κάποιες άλλες τροφές συμβάλουν στη ρύθμιση και τον έλεγχο της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο. Ποιες …

Περισσότερα

Πίνετε λευκό κρασί; Προσέξτε περισσότερο το μελάνωμα!

Πίνετε λευκό κρασί; Προσέξτε περισσότερο το μελάνωμα!

Η κατανάλωση αλκοόλ και ειδικότερα λευκού κρασιού σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση επιθετικού καρκίνου του δέρματος (μελανώματος), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας και επιδημιολογίας Εουνιούνγκ Τσο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ ‘Αϊλαντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση …

Περισσότερα

Αλήθεια ή μύθος: Η βιταμίνη C προλαμβάνει τις ιώσεις

Αλήθεια ή μύθος: Η βιταμίνη C προλαμβάνει τις ιώσεις

Μήπως όσες πορτοκαλάδες κι αν πίνουμε, όσα συμπληρώματα με βιταμίνη C κι αν παίρνουμε καθημερινά, στην πραγματικότητα αυτό δεν επηρεάζει το αν θα κολλήσουμε ή όχι γρίπη ή άλλες ιώσεις της εποχής; Μελέτες που έχουν γίνει δεν καταλήγουν σε κάποιο ισχυρό συμπέρασμα για το ρόλο που παίζει η βιταμίνη C …

Περισσότερα

Για διαταραχές Πρόσληψης Τροφής – βουλημία, ανορεξία, υπερφαγία, σε ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ

Για διαταραχές Πρόσληψης Τροφής - βουλημία, ανορεξία, υπερφαγία, σε ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ

Σχετικά με τη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο:   Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1990, αρχικά ως ειδικό εξωτερικό ιατρείο. Aπό το 2004 και την επίσημη  θεσμοθέτηση ως Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, λειτουργούν πλέον δύο θεραπευτικά  προγράμματα, το ενδονοσοκομειακό  (δύναμης …

Περισσότερα

Πώς προειδοποιεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ποιοι κινδυνεύουν και ποια η πρόληψή του;

Πώς προειδοποιεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ποιοι κινδυνεύουν και ποια η πρόληψή του;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr ανανεώθηκε 25-11-2016 Ο καρκίνος του εντέρου, γνωστός και ως ορθοκολικός καρκίνος ή καρκίνος του παχέος εντέρου, εμφανίζεται στο παχύ έντερο (colon) ή στο ορθό (rectum). Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) αποτελεί παγκοσμίως τον τρίτο πιο συχνό καρκίνο στους άντρες και το δεύτερο στις γυναίκες, …

Περισσότερα

Οι 3 τροφές που “καίνε” το κοιλιακό λίπος

Οι 3 τροφές που "καίνε" το κοιλιακό λίπος

Έρευνες δείχνουν πως το εσωτερικό μας ρολόι που ελέγχει το ρυθμό φαγητού και ύπνου δεν λειτουργεί καθόλου σωστά στους ανθρώπους των δυτικών κοινωνικών. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που ευθύνονται γι’ αυτό: το άγχος και η κακής ποιότητας διατροφή. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπαίνουμε σε έναν “κύκλο λίπους”: Μια συνεχή …

Περισσότερα

Έξι tips για να ξεκολήσετε το μεταβολισμό σας

Έξι tips για να ξεκολήσετε το μεταβολισμό σας

1. Αρχικά θα πρέπει να αναρωτηθείς αν πραγματικά «πρέπει» να χάσεις αυτά τα τελευταία κιλά. Είναι πολύ πιθανό να παθαίνουμε εμμονή με έναν αριθμό, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία. Εκτός από αυτό που δείχνει η ζυγαριά, είναι σημαντικό να κοιτάξεις τα ρούχα σου, που δείχνουν τις πραγματικές διαστάσεις …

Περισσότερα

Πώς προειδοποιεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ποιοι κινδυνεύουν και ποια η πρόληψή του;

Πώς προειδοποιεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ποιοι κινδυνεύουν και ποια η πρόληψή του;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr ανανεώθηκε 25-11-2016 Ο καρκίνος του εντέρου, γνωστός και ως ορθοκολικός καρκίνος ή καρκίνος του παχέος εντέρου, εμφανίζεται στο παχύ έντερο (colon) ή στο ορθό (rectum). Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) αποτελεί παγκοσμίως τον τρίτο πιο συχνό καρκίνο στους άντρες και το δεύτερο στις γυναίκες, …

Περισσότερα

Μειώστε τα κορεσμένα λίπη για υγιή καρδιά

Μειώστε τα κορεσμένα λίπη για υγιή καρδιά

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι υγιεινές διατροφικές επιλογές μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο Σε μείωση έως και 8% του καρδιαγγειακού κινδύνου μπορεί να οδηγήσει η μείωση κατά 1% των κακών κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή μας και η αντικατάστασή τους από υγιεινές επιλογές. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ …

Περισσότερα

Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν παίρνετε αντιβίωση;

Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν παίρνετε αντιβίωση;

Το ξέρετε ότι κάποιες τροφές και ροφήματα μπορεί να καθυστερήσουν την ανάρρωσή σας εμποδίζοντας τη δράση του αντιβιοτικού; Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως οι διατροφικές σας επιλογές μπορεί να παρέμβουν με τον τρόπο που διασπά ο οργανισμός σας το φάρμακο. Επίσης, μπορεί να καθυστερήσουν την κένωση του στομάχου, …

Περισσότερα

Απώλεια μνήμης: Η ουσία που την καταπολεμά & πού θα τη βρείτε

Απώλεια μνήμης: Η ουσία που την καταπολεμά & πού θα τη βρείτε

Μια ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες σε κάποια λαχανικά μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης που παρατηρείται με την πάροδο της ηλικίας. Αμερικανική μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, διαπίστωσε ότι η λουτεολίνη (ωχρολίνη), μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία και οδηγούν σε προβλήματα …

Περισσότερα

Γιατί πρέπει να τρώτε περισσότερα αμύγδαλα!

Γιατί πρέπει να τρώτε περισσότερα αμύγδαλα!

Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και εύκολο σνακ που μπορούμε να έχουμε μαζί μας παντού και πάντα, είναι επίσης ένα συχνό συστατικό στα γλυκά, ακόμη και σε φαγητά. Και παρά τις πολλές τους θερμίδες –όπως όλοι οι ξηροί καρποί- τα οφέλη τους για την υγεία είναι τόσο πολλά …

Περισσότερα

Μπορεί το τυρί να είναι το νέο φάρμακο για τον καρκίνο;

Μπορεί το τυρί να είναι το νέο φάρμακο για τον καρκίνο;

Τα συντηρητικά δεν είναι κάτι που αγαπάμε και θέλουμε στη διατροφή μας. Ένα όμως είδος συντηρητικών μπορεί να αντιστρέψει πλήρως την κακή τους φήμη καθώς μπορεί να αποδειχτεί το “μυστικό όπλο” που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η νισίνη –ένα πεπτίδιο που …

Περισσότερα

Έλληνες παραγωγοί ελαιολάδου σπεύστε. Στο Λονδίνο γίνεται διαγωνισμός για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με Ελληνική συμμετοχή στην επιτροπή

Έλληνες παραγωγοί ελαιολάδου σπεύστε. Στο Λονδίνο γίνεται διαγωνισμός για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με Ελληνική συμμετοχή στην επιτροπή

Το Λονδίνο γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών ελαιολάδου στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση ισχυρισμού υγείας για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Αντιπροσωπευτικά δείγματα αγνού παρθένου ελαιολάδου από όλες τις χώρες και ηπείρους ταξιδεύουν ως τη Μεγάλη Βρετανία για να …

Περισσότερα

Βρέθηκε το ένζυμο της νεότητας;

Βρέθηκε το ένζυμο της νεότητας;

Ένα ένζυμο που βρίσκεται σε φυσικές τροφές όπως το μπρόκολο και το αγγούρι είναι, σύμφωνα με ερευνητές, το κλειδί για να καθυστερούμε  ή να αντιστρέφουμε διαδικασίες γήρανσης που σχετίζονται με το πέρασμα του χρόνου. Μέχρι στιγμής τα ευρήματα περιορίζονται σε ποντίκια, ήταν όμως αρκούντως ενθαρρυντικά ώστε να ξεκινήσουν δοκιμές σε ανθρώπους. Η …

Περισσότερα