Έχει διαπιστωθεί ότι γυναίκες που έχουν χαμηλό σωματικό βάρος παρουσιάζουν σημαντική μείωση της οστικής πυκνότητας, κυρίως στο ισχίο και στην σπονδυλική στήλη καθώς και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπορωτικών καταγμάτων. O τρόπος με τον οποίο το χαμηλό σωματικό βάρος δρα αρνητικά στηνοστεοπόρωση διερευνάται από τους ειδικούς. Φαίνεται ότι: • Oι μετεμμηνοπαυσιακές …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Διατηρήστε για περισσότερα φρέσκα τα λαχανικά σας
Είτε πηγαίνετε στη λαϊκή αγορά και ψωνίζετε τα λαχανικά της εβδομάδας είτε απλά θέλετε να έχετε ανά πάσα στιγμή στο ψυγείο τραγανά και φρέσκα λαχανικά, ο τρόπος που τα αποθηκεύετε μπορεί να βοηθήσει. Και το “μυστικό” είναι πολύ απλό. Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε τα λαχανικά –εκτός από τα φυλλώδη που …
ΠερισσότεραΜειώστε φυσικά την κατακράτηση
Η ζέστη, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η διατροφή όλα τους συμβάλουν στην αυξημένη κατακράτηση υγρών. Κι επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να φαίνεται και να νιώθει φουσκωμένος, βρήκαμε τους φυσικούς τρόπους για να τη νικήσουμε. Ο περιορισμός του αλατιού και των επεξεργασμένων τροφίμων είναι σίγουρα ένας φυσικός και αποτελεσματικός …
ΠερισσότεραΤα φρούτα που κρατούν μακριά τον καρκίνο
Ο καρκίνος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Και μαζί με τις θεραπείες που συνεχώς εξελίσσονται, οι επιστήμη μελετά και ανακαλύπτει περισσότερα στοιχεία για αυτό τον “εχθρό”. Ένα από τα βασικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας και έχει να κάνει με την πρόληψη είναι οι σωστές διατροφικές επιλογές, με …
ΠερισσότεραΠόσο σημαντική για τον οργανισμό μας είναι η βιταμίνη D; Τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψή της; Σε ποιες τροφές την βρίσκουμε;
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που συντίθεται στο σώμα μας. Η Βιταμίνη D έχει εξαιρετικά μεγάλη αξία για τον οργανισμό. Είναι γνωστό ότι προστατεύει τα οστά από τα κατάγματα και την οστεοπόρωση αλλά έχει ρόλο κλειδί και σε πολλές άλλες παθήσεις όπως …
ΠερισσότεραΗ διατροφή που προστατεύει τα οστά σας
Έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα νεφρά και δρα προστατευτικά ενάντια σε ποικίλες μορφές καρκίνου, στην κατάθλιψη και σε αυτοάνοσα νοσήματα. Τώρα, μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να προσθέσει στην ήδη μακρά λίστα την αυξημένη προστασία των οστών και το μειωμένο κίνδυνο κατάγματος. Σύμφωνα με τα …
ΠερισσότεραΒασικά θρεπτικά συστατικά και σε ποιες τροφές περιέχονται (πηγές)
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Για τη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού, ο άνθρωπος θα πρέπει να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά. Τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Η διατροφή μας, το φαγητό που τρώμε, είναι …
ΠερισσότεραΕναλλακτικό πρωινό; Δοκιμάστε το ταχίνι
Προέρχεται από 100% αλεσμένο σουσάμι και που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου. Λόγω των ιδιοτήτων του μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως υπέρ-τροφή. Και όχι άδικα. Το ταχίνι μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και …
ΠερισσότεραΤρώτε τηγανητά; Έχετε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής!
Η κατανάλωση τηγανισμένων τροφών και αναψυκτικών αυξάνει κατά 56% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε Circulation, την επιστημονική επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά, βασίστηκαν σε έρευνα έξι ετών σε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές βρήκαν πως εκείνοι που …
ΠερισσότεραΤο πιο νόστιμο κρητικό superfood
Το πιο νόστιμο κρητικό superfood είναι ίσως ο ντάκος, το κρίθινο παξιμάδι που συνδυάζεται με καλής ποιότητας ελαιόλαδο, ντομάτα, φρέσκια ή σάλτσα, και λευκό τυρί. Παρότι ταπεινός και απλός ως προς τα υλικά ο ντάκος, ή κουκουβάγια σε άλλες νησιωτικές περιοχές, είναι ένα πλήρες, γευστικό και χορταστικό γεύμα ή μεζές, άξιος …
ΠερισσότεραΠόσο καλό κάνει η νηστεία στην υγεία;
Γράφει η Βασιλική Σκρέτα, Διαιτολόγος – Σύμβουλος Διατροφής, medlabnews.gr Διανύοντας την περίοδο της Σαρακοστής πολλοί από μας ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα νηστείας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Άλλοι για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και άλλοι ως μια ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού, μέσω του αποκλεισμού των τροφών ζωικής προέλευσης και της συνεπακόλουθης …
ΠερισσότεραΌστρακα, γαρίδες, καλαμάρια; Προσοχή μην την πατήσετε
Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και το τραπέζι της Σαρακοστής ετοιμάζεται. Γαρίδες, καλαμάρια, όστρακα, χταπόδια έχουν φυσικά την τιμητική τους. Γνωρίζετε όμως πως να τα επιλέξετε, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φρέσκα; Η σωστή επιλογή, η μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψύξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η προσεκτική στο …
ΠερισσότεραΠοιες τροφές να επιλέξω όταν ακολουθώ θεραπεία για το λέμφωμα
Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ασθενείς με λέμφωμα. Και αυτό γιατί μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια και τη δύναμη να ολοκληρώσετε τη θεραπεία σας. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε πως η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να συνεχιστεί …
ΠερισσότεραΤι προσέχουμε στα Σαρακοστιανά. Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση δηλητηρίασης;
του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr Ψωνίζοντας και τρώγοντας τα σαρακοστιανά εδέσματα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. H καλύτερη θεραπεία της τροφική δηλητηρίασης είναι η πρόληψη. Για να μην μολύνουν τα βακτήρια από τα ωμά τρόφιμα το έτοιμα για κατανάλωση ή μαγειρεμένα φαγητά στο ψυγείο πρέπει να μπαίνουν ξεχωριστά. Αν δύο είδη τροφίμων συντηρούνται στο ίδιο …
ΠερισσότεραΧαλβάς σιμιγδαλένιος ή χαλβάς του μπακάλη; Ποιος είναι καλύτερος;
Παραδοσιακά γλυκά και τα δύο είδη χαλβά, είναι στενά συνδεδεμένα με τη νηστεία της Σαρακοστής. Σε γεύση και αρώματα είναι εφάμιλλοι, ποιος όμως είναι πιο υγιεινός; Μπορούμε ανάμεσά τους να διακρίνουμε τον πιο υγιεινό και ωφέλιμο για την υγεία μας; Και τα δύο είδη χαλβά είναι παραδοσιακά γλυκά και παρότι …
Περισσότερα