Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό σε μια καυτή ημέρα του καλοκαιριού από ένα παγωμένο κοκτέιλ. Δυστυχώς, αυτά τα υπέροχα και δροσιστικά ποτά έχουν ένα κόστος, είναι γεμάτα με εκατοντάδες υγρές θερμίδες! Μια παγωμένη μαργαρίτα περιέχει πάνω από 700 θερμίδες, κάτι που μπορεί να χαλάσει τη διατροφή σας ή τη δίαιτα …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Κίνδυνος για την υγεία η αλόγιστη χρήση αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη
Η αλόγιστη κατανάλωση αναψυκτικών είναι επικίνδυνη για την υγεία. Σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η μεγάλη κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, συνδέεται με 6.000 θανάτους από καρκίνο, 44.000 θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις και 133.000 θανάτους από διαβήτη.Οι τέσσερις στους πέντε από τους θανάτους που αναφέρονται στην έρευνα, …
ΠερισσότεραΠροσέχουμε τι τρώμε για να μην…φουσκώνουμε
Νιώθετε φουσκωμένοι μετά από ένα γεύμα; Κρατήστε το πεπτικό σας σύστημα σε καλή υγεία, καταναλώνοντας τροφές που κάνουν επίπεδη την κοιλιά, αποφεύγοντας αυτά που σας πρήζουν. Τι είναι αυτό το φούσκωμα και από που προέρχεται; Ας μιλήσουμε για κάτι άβολο: Αέρια και φούσκωμα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αέρια περίπου …
ΠερισσότεραΟι υγιεινές τροφές που μπορούν να…σαμποτάρουν τη δίαιτά σας
Το να κόψετε τις τροφές-σκουπίδια από τη διατροφή σας, αποτελεί το πρώτο βήμα για την απώλεια βάρους. Αλλά μερικές φορές και οι υγιεινές τροφές είναι εκπληκτικά υψηλές, σε λιπαρά και θερμίδες. Αυτός είναι ο λόγος που, η κάθε τροφή έχει την δική της δοσολογία και πρέπει να προσέχουμε το πόσο …
ΠερισσότεραΕπηρεάζει το κάπνισμα τη διατροφή μας;
Σύμφωνα με έρευνες, οι καπνιστές έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και δείκτη μάζας σώματος από τους μη καπνιστές, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν πως το κάπνισμα εμπλέκεται σε πολλές αλλαγές του μεταβολισμού. Πιο συγκεκριμένα, προκαλεί αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας, της θερμογένεσης, της λιπόλυσης, του ρυθμού οξείδωσης λιπών και υδατανθράκων, καθώς και …
ΠερισσότεραΗ καλή ημέρα…από το καλό πρωινό φαίνεται
Τα φαγητά που τρώτε είναι τα καύσιμα που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του σώματος σας. Όταν κοιμάστε, το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ό,τι καταναλώσατε στο δείπνο χτες το βράδυ για να συνεχίσει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου που χρειάζεστε. Έτσι, όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να …
ΠερισσότεραΤι παγωτά ΔΕΝ πρέπει να τρώμε
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τώρα το καλοκαίρι καλό είναι να έχουμε υπ’όψη μας κάποια απλά πράγματα για τα παγωτά που θα καταναλώσουμε. Τα παγωτά του εμπορίου είναι τριών ειδών: Το πρώτο είναι το φρέσκο, το οποίο μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από καλά ζαχαροπλαστεία και το οποίο έχει παρασκευασθεί …
ΠερισσότεραΒραδυνή έξοδος και hangover. Πως θα πάτε στη δουλειά σας
Ύστερα από μια…δύσκολη βραδινή έξοδο, ο πρωινός πονοκέφαλος είναι «δολοφόνος». Πώς να τον αντιμετωπίσετε όταν πρέπει να πάτε και στη δουλειά; Το μειονέκτημα της τωρινής περιόδου, είναι ότι με όλα αυτά τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι, την επόμενη μέρα βρίσκεστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της βραδινής κατανάλωσης αλκοόλ, ακόμα και όταν έχετε …
ΠερισσότεραΤο ιδανικό καλοκαιρινό δείπνο
Τα καλοκαιρινά φρούτα, ζουμερά και δροσερά, είναι μια τέλεια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και βέβαια νερού που τόσο έχουμε ανάγκη μέσα στο ζεστό καλοκαίρι. Εκτός όμως από τις φορές που θα τα απολαύσουμε σκέτα, τα φρούτα μπορούν να συνδυαστούν με πολλές ακόμη τροφές πλουτίζοντας τη διατροφή μας και αλληλοσυμπληρώνοντας τα …
ΠερισσότεραΚαλοκαιρινά φρούτα: Κεράσι, Πεπόνι, Καρπούζι, Ροδάκινο, Νεκταρίνι, Σταφύλι, Σύκο, Βερίκοκο, Μούσμουλο, Κορόμηλο
Κύριο χαρακτηριστικό των καλοκαιρινών φρούτων είναι η έντονη παρουσία ζάχαρης & νερού αλλά & η απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας. Στα καλοκαιρινά φρούτα, η φρουκτόζη μπορεί να συνοδεύεται & από μικρότερες ποσότητες γλυκόζης (κοινή ζάχαρη), αλλά η ύπαρξη φυτικών ινών στο τρόφιμο, καθιστά την απορρόφησή …
ΠερισσότεραΠροϊόντα ολικής άλεσης: κάνουν καλό σε όλους;
Τα προϊόντα ολικής άλεσης θεωρούνται ως μια από τις πιο υγιεινές και “σωστές” τροφές. Είναι όμως κατάλληλα για όλους; Ζυμαρικά ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, ανεπεξέργαστη ζάχαρη, πολύσπορο ψωμί, ολικής άλεσης αρτοποιήματα, ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης: φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τύπος, λιγότερο ή (σχεδόν) καθόλου επεξεργασμένων …
ΠερισσότεραΗ Αντικαρκινική Δίαιτα: Τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου
Μια διατροφή κατά του καρκίνου είναι μια σημαντική στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να αποκτήσετε την νόσο. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συστήνει, για παράδειγμα, να τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά και να τρώτε τη σωστή ποσότητα τροφής για να μείνετε σε ένα …
ΠερισσότεραΗ μπύρα κάνει καλό στον εγκέφαλο
Σε πειράματα που έγιναν σε νεαρά ποντίκια βρέθηκε πως η συγκεκριμένη ουσία έχει παραπάνω από μία θετική επίδραση: επιτάχυνση του μεταβολισμού, μείωση των λιπαρών οξέων στο συκώτι και βελτίωση της γνωστικής ευελιξίας και σκέψης”, σημειώνει ο ερευνητής Daniel Zamzow. Οι επιστήμονες μελέτησαν την ξανθοχυμόλη σε υψηλές δοσολογίες -πολύ περισσότερες απ΄ …
Περισσότερα9 υπερ-τροφές για καλή υγεία
Οι διατροφικές υπερδυνάμεις που θα αλλάξουν την ζωή σας! Το Αβοκάντο «Η φυσική απαλότητα του αβοκάντο είναι ένα μεγάλο υποκατάστατο για τα κρεμώδη κορεσμένα λιπαρά του γάλακτος, όπως το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος,» λέει ο Lieberman, «η οποία είναι ο λόγος που μπορείτε να κάνετε νόστιμα μπισκότα, smoothies και …
ΠερισσότεραΗ μπίρα, η μαγιά της και η διατροφική της αξία. Πότε παχαίνει και πότε αδυνατίζει η μπύρα;
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr Η μπίρα (το σωστό είναι με ι και όχι με υ) είναι ένα αλκοολούχο ποτό με περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα. Η αλκοόλη καθώς και το διοξείδιο του άνθρακα προέρχονται από την φυσική διαδικασία της ζύμωσης. Ο ζύθος και η τέχνη της ζυθοποιΐας είναι γνωστά …
Περισσότερα