Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο που οι περισσότεροι θυμούνται μόνο την Πρωτοχρονιά για να το σπάσουν για γούρι στο κατώφλι του σπιτιού τους. Είναι όμως ένα φρούτο με εξαιρετική θρεπτική αξία και γι’ αυτό έχει τα τελευταία χρόνια αποτελέσει αντικείμενο έντονου επιστημονικού …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Πολύτιμος σύμμαχος ομορφιάς το κακάο
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Το κακάο λόγω των φλαβονοειδών συστατικών που περιέχει, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά της φύσης. Εκτός ότι είναι απίστευτα ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού δρα κατά του καρκίνου και προστατεύει από καρδιοπάθειες και αρτηριακή πίεση, το κακάο σταματά επίσης τη δράση των ελεύθερων ριζών …
ΠερισσότεραΗ σημασία του μεγέθους της μερίδας
Οι μερίδες τροφών που καταναλώνονται έξω από το σπίτι αυξήθηκαν από το 1980 Η παχυσαρκία τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την παχυσαρκία (και τα σχετικά προβλήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά και η υπέρταση) να αποτελεί τη βασικότερη αιτία θανάτου. Ήδη, η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα …
ΠερισσότεραΠορτοκάλια για τις ιώσεις, αλλά και για τον καρκίνο, την καρδιά, τις πέτρες, την αντιγήρανση
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή. Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού μας είναι το πορτοκάλι. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο …
ΠερισσότεραΤα μήλα μπορούν να αντικαταστήσουν τις στατίνες
Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος Τα μήλα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος όπως και τα φάρμακα (π.χ. στατίνες), χωρίς να έχουν καμία από τις παρενέργειές τους, υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι οποίοι βασίζουν τα συμπεράσματά τους όχι σε απευθείας επιστημονική έρευνα, αλλά στη …
ΠερισσότεραΚάντε δίαιτα έξυπνα, τρώγοντας. Τροφές που κόβουν την όρεξη. Η σημασία των πρωτεϊνών και της μαύρης σοκολάτας
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί μέρες χαράς και απόλαυσης φαγητού και γλυκών. Όμως είναι πιθανό να έχουμε μερικά κιλά παραπάνω από τώρα και τα οποία καλό θα ήταν να ελέγξουμε. Χωρίς άγχος και πανικό, εφαρμόζοντας έξυπνους τρόπους, μπορούμε να χάσουμε βάρος και φυσικά να μην …
ΠερισσότεραΤι δείχνουν οι έρευνες για το προσδόκιμο ζωής των χορτοφάγων
Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό Γνωρίζουμε ότι οι πληθυσμοί των χορτοφάγων έχουν χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η υπέρταση, ο διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου (π.χ. καρκίνου παχέος εντέρου) κ.ά. Υπάρχουν όμως έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία από έρευνες, που να μας δείχνουν αν οι χορτοφάγοι …
ΠερισσότεραΗ ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΗ
Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με την έλλειψη βιταμινών, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οδηγεί σε σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις οι οποίες μπορούν να επιφέρουν ακόμα και την τύφλωση! Συγκεκριμένα η ανεπαρκής πρόσληψη ορισμένων συστατικών ,η έλλειψη βιταμινών και η συχνή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών , έχουν σαν αποτέλεσμα και την αρτηριοσκλήρυνση των …
ΠερισσότεραΈλλειψη σιδήρου στην εφηβεία
Μόλις το 60% των κοριτσιών καλύπτουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα Οι διατροφικές συνήθειες και η σωματική δραστηριότητα κατά την παιδική ηλικία και εφηβεία μπορούν να καθορίσουν την εμφάνιση ασθενειών στα επόμενα χρόνια. Τα διαφορετικά στάδια ζωής υπαγορεύουν και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Σε αυτή την περίοδο της ζωής, υπάρχει κίνδυνος έλλειψης …
ΠερισσότεραΗ αλήθεια γύρω από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος
Τα συνιστώμενα είδη και συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο Κατά καιρούς, πολλές κατηγορίες έχουν ακουστεί για το κόκκινο κρέας: για το πόσο ασφαλής είναι η συνεχής κατανάλωσή του, ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματός του και οι πιθανές βλαβερές ουσίες που μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης …
ΠερισσότεραΚαρύδια για την υγεία των αγγείων, την καρδιά, την μνήμη, την χοληστερίνη, τον διαβήτη, τον καρκίνο, τον ύπνο και την αντρική γονιμότητα.
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Τα καρύδια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ξηρών καρπών στη χώρα μας. Ξηρός καρπός που χρησιμοποιείτε με πολλούς τρόπους στη διατροφή μας. Τα καρύδια που ως γνωστόν αποτελούν μια αρκετά θερμιδογόνα και παρεξηγημένη τροφή, κρύβουν ένα τεράστιο διατροφικό θησαυρό. Είναι μια κατά βάση …
ΠερισσότεραΠολλαπλά οφέλη από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Τροφές που ενισχύουν την υγεία και την ομορφιά Εντάσσοντας αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς στην καθημερινή μας διατροφή, θα αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι αυτά… Δαμάσκηνα Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα δαμάσκηνα αποτελούν μία από τις πιο ευεργετικές τροφές της φύσης. Πέρα από τα αντιοξειδωτικά, …
ΠερισσότεραΤα ψητά στα κάρβουνα είναι πιο υγιεινά
Μειώστε τις καρκινογόνες ουσίες Συχνά ακούμε τους ειδικούς σε θέματα διατροφής να λένε ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι πιο υγιεινό, σε σχέση με άλλους τρόπους μαγειρέματος, για παράδειγμα το τηγάνισμα. Η σύσταση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι μαγειρεύοντας στα κάρβουνα δεν προστίθεται επιπλέον λίπος στο φαγητό και επομένως δεν …
ΠερισσότεραΤροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, κατάλληλες για την γρίπη, τις ιώσεις και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Μανιτάρια Τα λευκά μανιτάρια (button mushrooms) είναι πλούσια σε σελήνιο και αντιοξειδωτικά. Τα χαμηλά επίπεδα σελήνιου έχει βρεθεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γρίπης. Περιέχουν επίσης ριβοφλαβίνη και νιασίνη, οι οποίες είναι βιταμίνες Β και έχουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού …
ΠερισσότεραΟι ντομάτες και τα καρότα βελτιώνουν το σπέρμα
Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη με αποτέλεσμα να μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητα κολύμβησης των σπερματοζωαρίων, ενώ το λυκοπένιο που υπάρχει στις ντομάτες, μπορεί να βοηθήσει στην τελειοποίηση του σχήματος του σπέρματος, λένε Αμερικανοί ερευνητές. Στη μελέτη που έγινε και η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Fertility and Sterility”, συμμετείχαν …
Περισσότερα