Σύμφωνα με μία έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Northwerstern, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών παρουσιάζει καταθλιπτικά συμπτώματα κατά την επιλόχεια περίοδο. Πρόκειται για το μεγαλύτερης κλίμακας πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε γυναίκες κατά την περίοδο της λοχείας και είναι η πρώτη φορά που διενεργείται πλήρης ψυχιατρική εκτίμηση στις γυναίκες που …
ΠερισσότεραΔιατροφή
Η καρδιαγγειακή νόσος επηρεάζει και τις γυναίκες!
Παρόλο που οι μελέτες δείχνουν μια σημαντική βελτίωση στην υγεία της καρδιάς στην Ευρώπη, ο αριθμός των νέων γυναικών που έχουν καρδιακές προσβολές είναι σε άνοδο. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) ανακοίνωσε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2012), ότι τα καρδιαγγειακά είναι η κύρια αιτία θανάτου για τις γυναίκες …
ΠερισσότεραΟι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες στην εφηβεία είναι δείκτης για την υγεία της καρδιάς στην ενήλικη ζωή
Σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, τα υψηλά επίπεδα ανθυγιεινής συμπεριφοράς και επιβαρυντικών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στους εφήβους μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα καρδιακής νόσου κατά την ενήλικη ζωή. Οι αμερικανοί έφηβοι που έλαβαν μέρος στη διαχρονική αυτή μελέτη, χαρακτηρίστηκαν για κάθε συνιστώσα της …
ΠερισσότεραΤι … δεν έτρωγε ο Ιπποκράτης;
Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι; Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις …
ΠερισσότεραΗ “μαύρη” λίστα για τις αιτίες μόλυνσης τροφίμων
Ζωικά φάρμακα και κατάλοιπα ορμονών, βαρέα μέταλλα και βιομηχανικά απόβλητα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μπορεί να κάνουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, επικίνδυνα για την υγεία μας. Δείτε ποιοι άλλοι υπάρχουν και πώς μπορούμε να τους καταπολεμήσουμε. Η ασφάλεια στον τομέα των τροφίμων, αποτελεί διαρκή επιδίωξη σε παγκόσμιο …
ΠερισσότεραΔιατροφή ελκοπαθούς
Γενικές Οδηγίες Στην περίπτωση της πάθησής σας, οι διαιτητικές εφαρμογές των καθημερινών γευμάτων πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε: Να μη μένει το στομάχι άδειο μεγάλο χρονικό διάστημα. Να μη φορτώνεται το στομάχι με όγκο τροφής. Να μην είναι οι τροφές μαγειρευμένες πολύπλοκα, με παχιές σάλτσες, ή παρασκευασμένες σκληρά (κοκκινιστά, τηγανητά …
ΠερισσότεραΤι “υπόσχονται” οι υπερτροφές της φύσης
Οι υπερτροφές της φύσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας. Σπιρουλίνα, μύρτιλο, ιπποφαές και άλλες σούπερ τροφές χρησιμοποιούνται καθημερινά από πολλούς καταναλωτές, καθώς οι προσδοκίες για καλύτερη υγεία, ευεξία, τέλειο σώμα και ομορφιά είναι αρκετές για την κατανάλωση των βοτάνων. Από την άλλη πάντως, όπως αναφέρει και η εφημερίδα …
ΠερισσότεραΠιπερόριζα (τζίντζερ) ένα ωφέλιμο βότανο κατάλληλο για την βαρυστομαχιά, το κρυολόγημα, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και τις δίαιτες
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Tο τζίντζερ προέρχεται από την Aνατολή. Η πιπερόριζα ή τζιντζερ, προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές …
ΠερισσότεραΠολύτιμα “μυστικά” μακροζωίας
Μαγική συνταγή που θα μας βοηθήσει όλους να πατήσουμε τα 100 δεν υπάρχει. Ωστόσο, κατά καιρούς διάφορες επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν κάποια μικρά… μυστικά τα οποία αν τα ακολουθήσει κανείς θα εξασφαλίσει τη μακροζωία. Σύμφωνα με τις μελέτες αυτές τα μυστικά της μακροζωίας κρύβονται μεταξύ άλλων στον καφέ, τις πιπεριές, τη …
ΠερισσότεραΠοιες τροφές θεωρείται ότι παρατείνουν την νεότητα
Οι πρώτες ρυτίδες, η κουρασμένη και «θαμπή» επιδερμίδα, η εξάντληση, είναι μερικά μόνο από τα σημάδια στο σώμα μας, που δείχνουν ότι ο χρόνος περνάει. Προτού απογοητευτείτε, σκεφτείτε θετικά και αποκτήστε μερικές συνήθειες που θα σας αναζωογονήσουν ψυχικά, σωματικά και -γιατί όχι- και πνευματικά. Το πέρασμα του χρόνου, μοιάζει να …
ΠερισσότεραΚοιλιοκάκη. Μιά ύπουλη νόσος. 16 Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα για την Κοιλιοκάκη
Κοιλιοκάκη (ονομάζεται επίσης δυσανεξία στη γλουτένη ή εντεροπάθεια από ευαισθησία στη γλουτένη) είναι μια αυτοάνοση εντερική διαταραχή κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να ανεχθεί τη γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια φυσική πρωτεΐνη σε πολλά δημητριακά, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και βρώμη. Τα άτομα με κοιλιοκάκη …
ΠερισσότεραΌπως ο καλός ο αθλητής πρέπει να έχει σωστή διατροφή, έτσι και ο καλός μαθητής πρέπει να προσέξει τι τρώει σε περίοδο εξετάσεων.
των Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος, Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Η περίοδος των πανελλαδικών εξετάσεων είναι προ των πυλών, το πολύωρο διάβασμα και το άγχος για τους περισσότερους μαθητές κορυφώνεται. Εκτός όμως από το διάβασμα που αποτελεί αδιαμφισβήτητα και το βασικότερο όπλο των μαθητών απέναντι στις εξετάσεις , η διατροφή παίζει και …
Περισσότερα5 κρέατα που μπορεί να μας στείλουν στο… νοσοκομείο
Νέα έρευνα του Επιστημονικού Κέντρου για ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον, κατατάσσει το κρέας και τα πουλερικά στις σημαντικότερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα στη διατροφή μας και να γίνουμε πιο προσεκτικοί; Τα τελευταία 12 χρόνια, τα κρούσματα ασθενειών που συνδέονται με το κρέας και τα …
ΠερισσότεραΕυχαριστηθείτε το Πασχαλινό τραπέζι και αποφύγετε την βαρυστομαχιά
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr Το φαγοπότι που ακολουθεί την Ανάσταση συχνά φέρνει διάφορα προβλήματα υγείας. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί μετά από μια περίοδο νηστείας (ηθελημένης ή αναγκαστικής) απότομα τρώγονται αρκετά βαριά φαγητά, είτε από το πολύ φαγητό εκδηλώνονται προβλήματα που προϋπήρχαν. Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο των επισκέψεων στα τμήματα …
ΠερισσότεραΠάσχα και προβλήματα υγείας
Η δυσπεψία είναι ίσως από τα πρώτα προβλήματα που πολλοί από εμάς θα νιώσουμε. Άτομα με προβλήματα στομάχου όπως έλκος ή ιστορικό γαστρίτιδας μπορούν επίσης να βρούνε εξαιρετικά δύσκολο να πέψουν τις παραδοσιακές τροφές του πασχαλινού τραπεζιού. Η περιεκτικότητα σε πουρίνες των νεαρών ζώων που τρώμε στον πασχαλινό οβελία δημιουργεί …
Περισσότερα