Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζουν ότι τα υπολλείμματα του ελληνικού γιαουρτιού -τα αναφέρουν ως απόβλητα- μπορεί να είναι τοξικά. Ο κ.Νίκος Κατσαρός Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και Πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, με δηλώσεις του στο portnews.gr έχει αντίθετη άποψη στα όσα γράφονται. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική έκδοση …
ΠερισσότεραΤροφές
Μελιτζάνα: καλοκαιρινή, νόστιμη και ωφέλιμη
Πέρα από τη νοστιμιά και τη γεύση της που αγαπάμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι, η κατανάλωση μελιτζάνας έχει και πρόσθετα οφέλη για την υγεία μας. Η κατανάλωση της μελιτζάνας αυξάνει αρχικά την ποσότητα των φρούτων και λαχανικών της διατροφής μας, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι θετικό για την υγεία …
ΠερισσότεραΧόρτα, μια πολύτιμη τροφή
Ραδίκια, αντίδια, τσουκνίδα, σπανάκι, ρόκα, βλίτα, σπαράγγια, βρούβες, σέσκουλο. Ο κατάλογος είναι μακρύς αν προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τα χόρτα … της ελληνικής γης! Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αμελούν. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως …
ΠερισσότεραΣύκα, φρέσκα ή αποξηραμένα. Διατροφική αξία
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr Το σύκο είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί κυρίως σε χώρες με εύκρατο κλίμα, όπως αυτό της νοτιοδυτικής Ασίας αλλά και της Μεσογείου. Τα σύκα είναι γνωστά από την αρχαιότητα και φαίνεται ότι πρωτοκαλλιεργήθηκαν στην Αίγυπτο από όπου μεταφέρθηκαν στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, γύρω στο …
ΠερισσότεραΤι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε Coca-Cola
Το γράφημα που έχει τίτλο “What Happens One Hour After Drinking A Can Of Coke”, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως ανάρτηση του «The Renegade Pharmacist», ενώ παρουσιάζει με λεπτομέρεια τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα, μετά από 10 – 20 – 40 – 45 και 60 λεπτά από την κατανάλωση …
ΠερισσότεραΤρώτε λιπαρά ψάρια για περισσότερα χρόνια ζωής
Η διατροφή με τα πιο λιπαρά ψάρια χαρίζει παραπάνω χρόνια ζωής. Οι ηλικιωμένοι που προσλαμβάνουν με τη διατροφή τους μεγαλύτερες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους, μειώνουν έως 27% τον κίνδυνο θανάτου γενικότερα από οποιαδήποτε αιτία και έως 35% τον κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από την καρδιά τους. Τα ωμέγα-3 …
ΠερισσότεραΕίναι απαραίτητα τα εμπλουτισμένα τρόφιμα;
Τα εμπλουτισμένα τρόφιμα έχουν τα τελευταία χρόνια κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και επιλέγονται ολοένα και συχνότερα από άτομα που αναζητούν θρεπτικές τροφές, με στόχο να διατηρήσουν μια καλή υγεία. Πότε χαρακτηρίζεται όμως ένα τρόφιμο ως εμπλουτισμένο, ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικό και πόσο …
ΠερισσότεραΠοια φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε με τη φλούδα τους
Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είναι η διατροφική συμβουλή που όλοι γνωρίζουμε πως οδηγεί σε καλύτερη υγεία και λιγότερα κιλά. Αλλά ακόμα κι αν είσαι τρελός για τις σαλάτες, το γεγονός είναι ότι με το πλύσιμο, το ξεφλούδισμα, και τη γενικότερη προετοιμασία, χρειάζεται αρκετός χρόνος και αρκετοί άνθρωποι, απλώς βαριούνται …
ΠερισσότεραΤα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του στομάχου στους άνδρες
Όσο πιο πολλά λαχανικά τρώνε οι άντρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στο στομάχι, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου της Ιαπωνίας, αλλά και άλλων ιδρυμάτων. Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες καταστέλλουν τις δραστηριότητες του Helicobacter pylori, ενός από τους αιτιολογικούς παράγοντες …
ΠερισσότεραΠοιες τροφές να αποφύγετε για να κοιμάστε καλύτερα
Ξέρουμε ότι ο καφές μετά το απόγευμα μπορεί να οδηγήσει σε μια άγρυπνη νύχτα, δεν είναι όμως μόνο αυτό που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας. Αλκοολούχα ποτά Μπορεί ένα (ή περισσότερα) ποτήρια κρασί να σας βοηθούν να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή …
ΠερισσότεραΠώς να καθαρίσετε ένα ακτινίδιο σε λίγο δευτερόλεπτα χωρίς να «λιώσει» στο χέρι σας
Για τους περισσότερους από εμάς, το καθάρισμα ενός φρούτου με λεπτή σάρκα αποτελεί πολλές φορές «δύσκολη αποστολή» που καταλήγει συνήθως σε… λιώσιμο του φρούτου στα χέρια. Όμως, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει πόσο απλή διαδικασία γίνεται με τη χρήση ενός ποτηριού. Πηγή: godoctor.gr
ΠερισσότεραΡύζι… στην καφετιέρα
Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, Ιρλανδοί επιστήμονες συμβουλεύουν τους ανθρώπους που τρώνε συχνά ρύζι να το μαγειρεύουν σε καφετιέρα με φίλτρο. Ο λόγος γι’ αυτή την ασυνήθιστη μαγειρική συμβουλή είναι πως το ρύζι συχνά περιέχει υψηλά επίπεδα αρσενικού, επειδή η καλλιέργειά του συνήθως γίνεται σε πεδιάδες που πλημμυρίζουν κατ΄ επανάληψη. …
ΠερισσότεραΕπτά απαντήσεις για τη ζάχαρη
Τα σάκχαρα είναι συνήθη συστατικά στις σύγχρονες δίαιτες. Βρίσκονται σε ένα μεγάλο εύρος τροφίμων και ποτών, όπως τα φρούτα και οι χυμοί τους, το μέλι, οι μαρμελάδες, τα αναψυκτικά, τα γλυκίσματα. Πέρα από το ότι προσδίδουν μια γλυκιά και ελκυστική γεύση, τα σάκχαρα αποτελούν πηγή ενέργειας, για αυτό θα πρέπει …
ΠερισσότεραΡόδι ένας θησαυρός της φύσης
Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν, ότι ίσως δεν υπάρχει άλλη φυσική τροφή τόσο ευεργετική για στην υγεία. Το ρόδι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο ιδιαίτερα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον διαβήτη και την υπέρταση. Μία συγκεκριμένη ομάδα αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο ρόδι, …
ΠερισσότεραΜύρτιλα (blueberries) και άγρια μύρτιλα (bilberries) για το μεταβολικό σύνδρομο, την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την καρδιά, τον καρκίνο, τα μάτια, την αντιγήρανση.
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Το μύρτιλο (Βακκίνιον ο Μύρτιλλος – Vaccinium myrtillus) ανήκει στην οικογένεια των Ερεικοειδών η οποία περιλαμβάνει πολλά φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Είναι αυτοφυές, και το συναντάμε συνήθως στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές του πλανήτη. Το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 60 μέχρι 2,5m με πυκνό …
Περισσότερα