Το συκώτι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα μετά το δέρμα. Είναι τόσο σημαντικό, ώστε όταν πάψει να λειτουργεί, ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μόλις για 1-2 μέρες. Υπάρχει μια μείωση της παροχής αίματος στο ήπαρ μετά την ηλικία των 20 ετών στις γυναίκες και των 25 ετών …
ΠερισσότεραΤροφές
Πέντε τροφές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας
Υπάρχουν μέρες που νιώθετε ατονία, την επιδερμίδα σας θαμπή ή την κοιλιά σας πρησμένη; Πριν αναζητήσετε τις αιτίες στο άγχος ή σε λόγους υγείας, αναλογιστείτε τι τρώτε. Η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάζει τη διάθεσή σας, γεγονός που θα διαπιστώσετε όταν εφαρμόσετε τις παρακάτω αλλαγές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Καρύδια …
ΠερισσότεραΗ νο.1 τροφή για τις πολυφαινόλες που σώζουν από καρδιακά
Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι πολυφαινόλες για την καλή καρδιακή υγεία. Οι πολυφαινόλες διευκολύνουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο της πίεση του αίματος και κατά συνέπεια τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και άλλων συναφών καρδιακών προβλημάτων που …
ΠερισσότεραΑποτοξίνωση στο συκώτι με αυτές τις 10 τροφές
Όταν τρώμε πολύ, εάν η διατροφή μας είναι πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές και τηγανητά, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ρυπαντές ή αντιμετωπίζουμε αυξημένο στρες, το συκώτι μας παθαίνει «υπερφόρτωση» και κατά συνέπεια αδυνατεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τοξίνες και περιττά λιπαρά. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε να κάνουμε… αποτοξίνωση στο συκώτι …
ΠερισσότεραΡίγανη και ριγανέλαιο, με ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες (Origanum vulgare)
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, (Ορίγανον το κοινόν – Origanum vulgare) ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ …
ΠερισσότεραΤο γλυκό φρούτο με λίγες θερμίδες και μοναδικά οφέλη για το αίμα
Είναι περισσότερο γνωστό για την ευεργετική του δράση στη ρύθμιση της εντερικής λειτουργίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρει πολλά περισσότερα στον ανθρώπινο οργανισμό. Αν και τα αποξηραμένα σύκα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, δεν υπάρχει τίποτα που να πλησιάζει τη μοναδική γεύση, την υφή και τις μοναδικές ιδιότητες του …
ΠερισσότεραΕπτά απρόσμενοι τρόποι που η βρώμη κάνει καλό σε μαλλιά και δέρμα
Όταν ακούμε τη λέξη “βρώμη” το μυαλό μας πηγαίνει στην υγιεινή διατροφή, τις “ενεργειακές” μπάρες και το πρωινό γεύμα με δημητριακά και γάλα. Η αλήθεια όμως είναι πως η βρώμη έχει ορισμένες μοναδικές ιδιότητες που αφορούν και τον τομέα της ομορφιάς και της υγείας του σώματος, ειδικά των μαλλιών και …
ΠερισσότεραΕνα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας.
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Η λεμονιά είναι μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή των Ινδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Οι καρποί, …
ΠερισσότεραΤα κάστανα, ρίχνουν την χοληστερίνη, κάνουν καλό στην καρδιά, στο γαστρεντερικό, περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος, medlabnews.gr Τα κάστανα είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς καρπούς του χειμώνα. Η καστανιά λέγεται και “αρτόδενδρο”. Το αρτόδενδρο είναι δέντρο τροπικό και κατάγεται από την Ωκεανία και οι “ρίζες” του είναι βαθιά στην αρχαιότητα, όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού. Τα κάστανα αποτελούν …
ΠερισσότεραΛωτός: “Το μήλο της Ανατολής” με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
των Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή …
ΠερισσότεραΟ ξηρός καρπός που «βάζει φρένο» στο Αλτσχάιμερ
Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και απαραίτητες βιταμίνες. Δεκάδες μελέτες έχουν εστιάσει στην πιθανή συμβολή συγκεκριμένων ξηρών καρπών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο και τα καρδιαγγειακά. Μία ακόμη έρχεται …
ΠερισσότεραΛωτός: “Το μήλο της Ανατολής” με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
των Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή …
ΠερισσότεραΟι τροφές που καταστρέφουν το συκώτι
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε λίπος στο συκώτι, είναι νόσος που σχετίζεται με την παχυσαρκία και αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και στην ανάγκη μεταμόσχευσης ήπατος, καρδιοπάθεια και διαβήτη τύπου 2. Ακριβείς διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπισή της …
ΠερισσότεραΟι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού. Βοηθήστε την δίαιτα σας τρώγοντας γιαούρτι
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr Η γιαούρτη ή το γιαούρτι είναι μια από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος. Οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν καλά. Μάλιστα είχαν από τότε αντιληφθεί τις θρεπτικές του ιδιότητες και τις θετικές του επιδράσεις στα έντερα. Το γιαούρτι είναι το γαλακτοκομικό προϊόν …
ΠερισσότεραΤα μοναδικά οφέλη του μαύρου πιπεριού στην υγεία σας
Είναι το… αδερφάκι του αλατιού αφού συνδυάζονται σχεδόν σε κάθε πιάτο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αρκετά για το μαύρο πιπέρι. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά αφού είναι μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα, κάποτε ήταν τόσο πολύτιμο, ώστε αποτελούσε μέρος οικονομικών συναλλαγών. …
Περισσότερα